Hva er cheerleading?

Cheerleading er en av Norges raskest voksende idretter, og det kommer stadig nye klubber rundt omkring i Norge. Norwegian Cheerleading & Dance Committee (NCDC) har omkring 30 medlemsklubber pr idag, og klubber må være medlem her for å kunne konkurrere. Det finnes også flere klubber som ikke er medlem i NCDC, og som ikke konkurrerer foreløpig.

Cheerleading består av forskjellige elementer, som ved konkurranse settes sammen til en rutine som varer i 2,5 minutter. I konkurranser så er det dommere som avgjør hvem som vinner, ved hjelp av scoresheets (poengskjemaer). Feilfrie rutiner, uten fall og vingling som holder en høy vanskelighetsgrad gir stor uttelling hos dommerne.

Fem forskjellige øvelser – samlet i èn

Elementene som må inngå i en konkurranserutine er pyramider, stunt, rop med bevegelser (cheer & chant), hopp, turn og dans. De aller fleste lag kjører også kast (basket toss) i sine rutiner. Ettersom sporten består av så mange forskjellige elementer så blir cheerleading automatisk en allsidig idrett. Man kan trene på forskjellige øvelser hele tiden, og uansett hvilke forutsetninger man har som utøver så finner man alltid elementer man liker i cheerleading.


¨
Film fra Norwegian Open 2015, hvor vi tok 1. plass i vår kategori!

© NTNUI Cheerleading Titans